Friday, 22 June 2012

england for sure win the trophy this time...yeah!

                                                          

                                                          Goalkeepers

No.NamePG
1Joe Hart30
13Robert Green00
23Jack Butland00

                                                         Defenders

No.NamePG
2Glen Johnson30
3Ashley Cole30
5Martin Kelly00
6John Terry30
12Leighton Baines00
14Phil Jones00
15Joleon Lescott31
18Phil Jagielka00

                                                        Midfielders

No.NamePG
4Steven Gerrard30
7Theo Walcott31
8Jordan Henderson10
11Ashley Young30
16James Milner30
17Scott Parker30
19Stewart Downing00
20Alex Oxlade-Chamberlain30

                                                        Forwards

No.NamePG
9Andy Carroll21
10Wayne Rooney11
21Jermain Defoe10
22Danny Welbeck31



 Coach: Roy Hodgson (ENG)

Thursday, 29 December 2011

For the fan Justin Bieber..HAHAHAHAHA!

lepak2..santai2..bace komik..gelak..=P

owh..Mak.. :'(

Aku ada pasangan hidup sendiri...

Bila seronok, aku cari...pasanganku

Bila sedih, aku cari....Mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku

Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku

Bila berduka, aku peluk erat....Emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku

Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak

Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku

Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"

Selalu.. aku ingat pasanganku

Selalu.. Mak ingat kat aku

Bila-bila... aku akan talipon pasanganku

Entah bila... aku nak talipon Mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku

Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak

Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...

bolehkah kau kirim wang untuk Mak?

Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau Mak sudah tiada..........



MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....



Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....

berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....

berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....

berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......

berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....

berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Tuesday, 20 December 2011

Lama x merapu..Sorry!!

ermmm...usha line dulu.. rasenye line clear!hahahaha..

Giler lah,lame betol aku x updates citer..bukan kering idea,tapi xtau camne nak start..kalau nak copy paste citer kat internet mcm xbest je..xde originality..chewahh..Kat blog ni,aku nak citer pasal kehidupan aku je..hehe..macam orang penting je aku ni..huhu..tapi mane la tau kot2 mase depan aku jadi Perdana Menteri..hahahaha..


p/s: kalau aku masuk bertanding,jgn lupa undi aku..hahaha..kalau ramai mengundi baru bole jadi PM.. :P

Monday, 22 August 2011

Bahangnye Makin Terasa

Tik..tok..tik..tok..
 
      Cepatnye mase berlalu..pejam celik pejam celik sedar2 da nak abis da puasa..tinggal bape hari je lagi..raya nak dekat,duit da abis shopping raye..mane nak cekau duit ni..nak bagi duit raye kat anak buah lagi..rabak2..xpelah..raye setahun sekali je kan..so..enjoy!

Wednesday, 17 August 2011

Kerana mulut kaki binasa

Cerita Dalam Felda


    Semalam,aku pergi ladang sawit mak aku..nak ambik buah sawit..banyak jugak la buahnye..tapi semalam mcm2 hal jadi..selalunye bile masuk kje pagi,dalam kul 1,2 siap da..tapi semalam sampai ke malam..sampai ke malam 2 aku xkisah sangat sebab da banyak kali jugak buat kerja sampai ke malam..yang aku kecewanya,kaki aku tertikam besi loading..sakit woo..darah kuar punye la banyak..kalau tadah darah 2..dapat kot satu cawan..
     Salah aku jugak sebab cuai..punce aku kne 2 sebab aku penat sangat kot..mau x penat..selalunye aku tolak buah sawit pakai kereta sorong..tapi semalam kereta sorong buat bangang..rosak..x pasal2 aku kene pikul buah setandan-setandan..buah sawit bukannye ringan..berat do..banyak pulak 2..besi loading pun xbape tajam..lagi la melambatkan kerja aku ni..aku dengan hati panas maki la besi loading ni..aku kata..
"bodo la besi loading ni..x tajam langsung"..xsampai 5minit,syok2 aku cucuk buah sawit,melantun besi loading tertikam kaki aku..menyesal aku ckap besi loading 2 x tajam..da makan tuan..
      Dalam kaki sakit 2,terpakse jugak aku teruskan kerja aku ni..cube korang bayangkan camne aku buat kerja semalam..dalam kaki sakit,kene pikul buah satu2 lagi..mau x siap lambat..semalam memang hari yang malang bagi aku..sedih jugak rase semalam..teringat pulak lirik lagu tiara nyanyian Kris..
                            
                              "Jika kau melihat aku begini..
                               Berlumpur tubuh dan keringat membasah bumi
                               Di penjara terkurung terhukum
                               Hanya bertemankan sepi...."