Monday, 22 August 2011

Bahangnye Makin Terasa

Tik..tok..tik..tok..
 
      Cepatnye mase berlalu..pejam celik pejam celik sedar2 da nak abis da puasa..tinggal bape hari je lagi..raya nak dekat,duit da abis shopping raye..mane nak cekau duit ni..nak bagi duit raye kat anak buah lagi..rabak2..xpelah..raye setahun sekali je kan..so..enjoy!

Wednesday, 17 August 2011

Kerana mulut kaki binasa

Cerita Dalam Felda


    Semalam,aku pergi ladang sawit mak aku..nak ambik buah sawit..banyak jugak la buahnye..tapi semalam mcm2 hal jadi..selalunye bile masuk kje pagi,dalam kul 1,2 siap da..tapi semalam sampai ke malam..sampai ke malam 2 aku xkisah sangat sebab da banyak kali jugak buat kerja sampai ke malam..yang aku kecewanya,kaki aku tertikam besi loading..sakit woo..darah kuar punye la banyak..kalau tadah darah 2..dapat kot satu cawan..
     Salah aku jugak sebab cuai..punce aku kne 2 sebab aku penat sangat kot..mau x penat..selalunye aku tolak buah sawit pakai kereta sorong..tapi semalam kereta sorong buat bangang..rosak..x pasal2 aku kene pikul buah setandan-setandan..buah sawit bukannye ringan..berat do..banyak pulak 2..besi loading pun xbape tajam..lagi la melambatkan kerja aku ni..aku dengan hati panas maki la besi loading ni..aku kata..
"bodo la besi loading ni..x tajam langsung"..xsampai 5minit,syok2 aku cucuk buah sawit,melantun besi loading tertikam kaki aku..menyesal aku ckap besi loading 2 x tajam..da makan tuan..
      Dalam kaki sakit 2,terpakse jugak aku teruskan kerja aku ni..cube korang bayangkan camne aku buat kerja semalam..dalam kaki sakit,kene pikul buah satu2 lagi..mau x siap lambat..semalam memang hari yang malang bagi aku..sedih jugak rase semalam..teringat pulak lirik lagu tiara nyanyian Kris..
                            
                              "Jika kau melihat aku begini..
                               Berlumpur tubuh dan keringat membasah bumi
                               Di penjara terkurung terhukum
                               Hanya bertemankan sepi...."
                               

Tuesday, 16 August 2011

Nak tulis ape ni??

Adoii...keringnye idea..aku nak tulis ape ni..nak citer pasal kejadian harian..,mcm xbest je..xde yg special pun..

hari2 same..24/7 xde perbezaan pun..

Aku tgk korang punye blog,best je..mcm2 citer menarik..dkt aku pnye blog,kosong je..asyik post yg same ..bosan jgak aku tgk..kalu korang tgk pun,komfem korang boring punye..so,aku pun ambik kptsn untuk merapu ckit kat sini..

aku ni baru je lagi melibatkn diri ngan mende ni..sbb 2 kalu korang bukak aku pnye blog mcm bangang je..sape2 orang lame 2,ajor2 la ckit aku  ni ye..kalu korang ajor2 aku,nt korang dapat pahala..hehe(^_^)

kalau aku berpolitik dalam ni boleh x?umur da cukup la katekan..da layak mengundi..hehe..ke xleh??risau jgk tulis mende2 cmni,nt kne tangkap..naye je..

ape la aku merapu ni..lpas ke politik2 plak..adoyaii..sbnrnye aku tulis  ni,dalam mood boring tahap gaban..sampai aku bace sendiri pun aku xpaham..nak xnak,aku kne tulis jgak..lantak la merapu tahap ape pun..aku kne jgak tulis something sbb nak updates post baru..huhu..

Dalam xtahu nak tulis ape,xsangke jadi panjang mcm ni plak..xpe la..lame ckit korang bace..2 pun kalau korang nak bace la..huhu..kje aku tulis je..ni lebih kurang mcm luahan hati aku la..tapi bkn luahan dkat seseorang,tapi luahan terhadap memblogging ni..

ok lah..sampai sini je lah luahan merapu aku ni..lagipun dakwat da nak abis da..ececece mcm pakai pen je aku tulis kn..(ni kau buat lawak ni,korang wajib gelak)..kikiki

nanti kalau ad cerita best2,aku updates lg..jumpa lagi..adios..


Thursday, 11 August 2011

ape kaler tahun ni???

hello semua..sedar x sedar kiter sume da nk abis da puasa kn..?hehe..kepada sesiapa yang puasa penuh 2,aku ucapkn syabas..n kpd yang da ad tinggal 2,jgn lupe pulak nk ganti puasa nanti..hehe..aku pun da ad tinggal puasa..


bile ad puase tentu la ada hari raye kn??so..cmne persiapan raye tahun ni?kueh raya,perabut raye n especially,baju raye..da ada ke sumua2 tu..

aku xbeli lg baju melayu..xtau nak beli kaler ape..susah ckit nk cari kaler sebab kulit gelap la katekan..tapi aku ingat nk beli kaler silver..amacam?ok x??kalau x ok pun,slumber je..baru meriah..huhuhu..tahun ni nak beli leher cekak musang ke teluk belanga ye?agak2,yg mane cantik..peningnye nak buat pilihan..hadoiyaiii..phuh..semangat btol aku ni nk beraya padahal puasa x penuh pun..kui3..
cantik x kaler ni...?tahun ni mesti cari kaler ni sampai dapat..huhuhu..

Saturday, 6 August 2011

hehe..

oit semua..aku saje je create blog ni..pening jgak nk buat ni..hadoiiii..

buruk je blog ni..biase la mule2 katekn..tggu la aku da phm nt..mst..chantekkk!!

kpd sape2 yang ingin masuk or termasuk..,aku ucapkn terima kasih bnyk2 kat korang ye..(^_^)s